Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Chris Skinner, akit méltán neveznek a Financial Technology titánjának, csütörtökön Budapesten ad elő az MKB Bank és a Brain Bar Budapest, FinTech Lab című konferenciáján.

Skinner a világ egyik legismertebb független pénzügyi technológia szakértője, aki saját blogja mellett több könyvet írt már a financial technology (fintech) témakörében. Ezek közül is kiemelkedik a Digital Bank: Strategies to Launch or Become a Digital Bank (Digitális bankolás: Stratégiák digitális bank indításához) című könyve, amely a digitális bankolás bibliájának számít. Más művei az európai bankolási szabályozást, a jövő pénzügyi trendjeit érintik. Egyúttal népszerű blogger is, honlapján, a Finanser.com-on naprakész posztok jelennek meg számos, bankolást érintő témában.

A szakértő a 2004-ben alapított Financial Services Club (Pénzügyi Szolgáltatói Klub) az elnöke is, amely számos pénzügyi szakértőt tömörít. A szervezet célja, hogy megvitassák, merre haladnak a jövő pénzügyi szolgáltatásai. Továbbá vezetője a Balatro Ldt. kutatócégnek, társalapítója a Shaping Tomorrow  weboldalnak. Skinnert olyan jelentős hírportálok szólaltatják meg rendszeresen bankolással kapcsolatos témákban, mint a BBC News, a Sky News és a Bloomberg.

A guru szakértelmére olyan bankok számítottak eddig, mint a HSBC, a Royal Bank of Scotland, a Citibank és a Société Générale. Chris Skinner szava több nemzetközi pénzügyi díj odaítélésekor is számat. Ilyen többek között a Card and Payment Awards, vagy az Asian Banker's Retail Excellence Awards.  Ezek mellett a Világgazdasági Fórum is rendszeresen kikéri véleményét.

Mi az a fintech?

Ha van valaki, aki igazán tudja mi fán terem a fintech, az Chris Skinner lehet. Blogján úgy fogalmazott hogy fintech egy új piac, amely ötvözi a pénzügyeket és a technológiát. Egy különös hibrid, amelyben benne vannak a hagyományos pénzügyi területek - mint a működőtőke, az ellátási lánc, a kifizetések, a betéti számlák, az életbiztosítások -, de mindezeket egy új, digitális alapra helyezi. Ez egy új feltörekvő piac, amely hamarosan kiszorítja a hagyományos pénzügyi technológiákat.

A MKB Bank és a  Brain Bar Budapest nem véletlenül időzítette mostanra a konferenciát, hiszen a egyre több cég lát fantáziát a digitális pénzügyi technológiák fejlesztésében Magyarországon is - és lépnek piacra saját megoldásaikkal. A gombamód szaporodó startupok mellett olyan ismert vállalatok is részei a fintech iparágnak, mint a PayPal vagy az Alibaba.

A konferencián Chris Skinner mellett részt vesz Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, Hetényi Márk, az MKB Bank lakossági és digitális vezérigazgató-helyettese, Boros Áron, az MKB Consulting ügyvezetője, Lemák Gábor, a FinTech Group vezetője, Sebestyén Géza, egyetemi adjunktus, Kovács Miklós, az iEurope&BlueOps vezetője, és Seregdy Tamás, az EY igazgatója.

Program
időpontelőadótéma
14:00-14:10Ádám BalogIntroduction to the Future of Finance
14:10-14:40Chris SkinnerBanks to be challenged from the outside in
14:40-15:00Márk HetényiDigital change from the inside
15:00-15:20Boros ÁronIncubation prospets
15:20-15:35coffee break
15:35-15:55Gábor LemákFinTech reality in Hungary
15:55-16:40FinTech Ecosystem Roundtable
16:40-17:30networking

Időpont: 2016. június 2. 14:00 óra

Helyszín: Ötkert (1051 Budapest, Zrínyi u. 4.)

Jelentkezni itt >>