Így alakulnak át az iskolai menzák

Szerethetőbbé teheti a menzát a közétkeztetési rendelet új változata Gál Péter Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke szerint.
MTI, 2016. november 19. szombat, 10:03
Fotó: Napi.hu

Az új változatnál fontos szempont volt az ételek élvezeti értéke, élményszerűsége - mondta a szakember az M1-en. Szerinte ha a menzai koszt ízlik a gyerekeknek, akkor az segítheti az egészséges táplálkozással kapcsolatban megfogalmazott célok elérését is.

Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szerdán jelentette be, hogy lezárultak a szakmai egyeztetések, és napokon belül megjelenik a közétkeztetési rendelet új változata. Az államtitkár az új rendeletből három lényeges elemet emelt ki: a sóbevitel mértékének változását, a mesterséges édesítőszerek tiltását és a tej zsírtartalmának emelését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2016.11.19 11:31

Miután xar lett az állami, egyeztetés nélküli menza, s elijesztették a gyerekek jókora részét, most végre "egyeztettek"???
Több pénz is lesz a menzára, vagy ez megint valami látszat-törvényhozási-bohóckodás???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html