Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Liga Szakszervezetek azt tervezték, hogy az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsival lassítják majd a közúti forgalmat hétfő reggel 7 és délután 4 óra között, amivel a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakoznak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikáció szolgálata az MTI-vel közölte: reggel 7 órakor országszerte 43 helyszínen kezdődött meg forgalomlassító demonstráció.

A rendőrség a szükséges létszámmal biztosítja a rendezvényeket, segíti a közlekedés zavartalanságát; a forgalom a hétfőnként megszokott közlekedési helyzetnek megfelelő.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebookon azt írta, hogy lezárták a Budai alsó rakpartot észak felé a Rákóczi híd és a Margit híd közötti szakaszon. Sávlezárás van továbbá az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas-pihenő és a Szerencs utca között, valamint az Andrássy úton a Hősök terétől a Bajza utcáig, továbbá a 11-es főút bevezető szakaszán a Mátyás király út előtti szakaszon.

A BKK tájékoztatása szerint várhatóan 11 órától a demonstrálók a Budai alsó rakpartról a Parlamenthez vonulnak a Margit híd-Balassi Bálint utca útvonalon, majd onnan vissza az alsó rakpartra. Jelenleg különösebb fennakadást nem okoznak Budapesten, csak az M3-as autópálya bevezető szakaszán van torlódás az M0-as csomóponttól befelé.

Az egész napos forgalomlassító demonstráció miatti közlekedési helyzetről aktuális információkat találhatók a http://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon és a Waze alkalmazásban is - írta a BKK.

Korábban Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel közölte: egyedül az M3-as Budapestre bevezető szakaszán alakult ki a szokásosnál nagyobb hétfő reggeli torlódás, de vidéki helyszínekről nem érkezet jelzés nagyobb fennakadásról.

Pécsi Norbert Sándor ugyanakkor mindenkitől azt kérte, hogy indulás előtt tájékozódjon az aktuális útviszonyokról, a www.utinform.hu oldalon, illetve a közútkezelő hivatalos Facebook (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitter (www.twitter.com/magyarkozut) oldalain.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 26-os számú főúton, Kazincbarcika és Sajószentpéter között zárták le az utat. Ez az út a BorsodChem mellett halad, ahol jelentős a kamionforgalom. Mivel az út kétsávos, csak félpályán haladhat a forgalom, így jelentős torlódásra számíthatnak az arra közlekedők - mondta Dudás Roland, a LIGA Szakszervezetek Észak-magyarországi regionális referense hétfőn az MTI-nek.

Lassabban lehet közlekedni Miskolcon is, a József Attila úton, ahol a METRO-kereszteződés és a Sajó híd között van az útzár. Itt az arnóti körforgalomig jelentősebb torlódásra számíthatnak az autósok. Útzár van Miskolcon a Pesti úton is mindkét irányban. Ezen a helyszínen bár lassabban lehet haladni, torlódásra nem kell számítani.

Szombathelyen a sűrű köd miatt később kezdődött meg a demonstráció. A 86-os főúton. Balogunyom közelében 15-20 autó sorakozott fel Szombathely irányában. A forgalmat rendőrök irányítják.

Békés megyében Békéscsaba határában, a Románia felé haladó teherforgalom szempontjából kulcsfontosságúnak számító 44-es számú főút 117-es és 118-as kilométerszelvénye között sorakoztak fel a Liga Szakszervezetek tüntetéséhez csatlakozók. Az MTI tudósítója a helyszínen harmincöt, a főút egyik sávját elfoglaló személyautót számolt össze. A forgalmat rendőrök irányítják.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Árvai Edina az MTI-nek azt mondta: az 54-es számú főúton a Jakabszállás Kecskemét közötti útszakaszon van forgalomlassító demonstráció.