Az országos listákra leadott szavazatok 98,97 százalékos feldolgozottságánál az országos pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott összes érvényes szavazat 4 807 450. A pártlistákra leadott szavazatok száma a következő:

Forrás: valasztas.hu
Kép: A nagyobb képért kattintson!

 

Az országgyűlés összetétele a következőképp áll jelenleg:

 

Az országgyűlési képviselői helyek száma : 199
Kép: Forrás: valasztas.hu

A mandátumok megoszlása az egyéni választókerületekben:

Mandátumok megoszlása az egyéni választókerületekben
Kép: Forrás: valasztas.hu

Az egyéni választókerületek mandátummegoszlásának teljes listáját itt találja.

Mandátumok megoszlása a budapesti egyéni választókerületekben:

A mantátumok megoszlása a budapesti egyéni választókerületekben
Kép: Forrás: valasztas.hu

 

Jól vizsgázott a rendszer

Összességében jól vizsgázott az új választási rendszer, a helyi választási irodák 98 százaléka jól dolgozott - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke hétfőn az M1 Ma reggel és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn. Pálffy Ilona az M1-nek nyilatkozva kiemelte: az átjelentkezés intézményével a választópolgárok szívesen éltek, ugyanakkor további "személyi erősítéssel" lehetne elkerülni, hogy a szavazókörökben az átjelentkezők miatt sorok alakuljanak ki. A jövőben szükségessé válhat, hogy az állandó lakosok külön szavazókörben szavazzanak, ne az átjelentkezőkkel együtt - tette hozzá.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az NVI elnöke azt mondta, a helyi választási irodák 98 százaléka jól vizsgázott, csak kisebb hibák voltak, amelyeket kiértékelnek. Egy teljesen új választási rendszerben "egy elég nehéz és bonyolult törvény" végrehajtásával, nagyon feszített határidők mellett, valamennyi munkát jó színvonalon végezték el az NVI munkatársai - jelentette ki Pálffy Ilona.