Így ellenőrzik majd a patikákat

Átalakult és júliustól új struktúrában, új elvek mentén működik a gyógyszertárak szakmai felügyeletét ellátó tisztigyógyszerészeti rendszer. A korábban az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) irányítása alatt álló szervezet 2015. március óta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) részeként működik - közölte az OGYÉI.
Napi.hu, 2015. július 6. hétfő, 17:23
Fotó: Napi.hu

Az OGYÉI Tisztifőgyógyszerészeti Főosztálya jelenleg 4.040 gyógyszerárusító helyet - közforgalmú patikát, háziorvosok kezelésében lévő kézi-, illetve kórházakban működő intézményi gyógyszertárat, valamint a vény nélkül kapható terméket forgalmazó drogériákat, benzinkutakat - ellenőriz. A megyei szinten szervezett hatósági munkát a jövőben régiónként szervezi az OGYÉI. A megyék összehangolt irányításával 5 régió jött létre.

Az átszervezésnek köszönhetően a korábbinál arányosabb lesz a munkaelosztás, a tisztigyógyszerészek azonos számú gyógyszertár felügyeletét látják majd el és júliustól havi, helyszíni ellenőrzési terv alapján, évente egyszer minden gyógyszertárban ellenőriznek. Ehhez olyan laptoppal lesznek felszerelve, amely egyben tablet is. Így az ellenőrzések alkalmával online készítik el ellenőrzési jelentésüket - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK