Így épülnek hárommillió forintos parkolók Budapesten

A Fővárosi Közgyűlés szerdán egyetértését adta ahhoz, hogy 1,4 milliárd forint értékben nyílt közbeszerzést írjanak ki egy új, 490 férőhelyes felszíni P+R parkoló építésére a MÁV használaton kívüli kelenföldi vasúti vágányain. Ez 2,9 milliós férőhelyenkénti árat jelent.
Inforádió, 2015. február 25. szerda, 14:37
Fotó: Napi.hu

A képviselők 23 kormánypárti igen szavazattal, 6 ellenzéki tartózkodással, valamint egy DK-s nem szavazattal fogadták el Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes erről szóló javaslatát.

A döntéssel a főváros 1,3 milliárd forintos fedezetet biztosít a projektre, amelyet a BKV Zrt.-nek bocsát rendelkezésére a beruházás befejezését követően. A javaslatban emlékeztetnek, az új parkolóhelyek építését már nem lehet európai uniós forrásból fedezni, hiszen a beruházás befejezésének várható ideje 2015 utánra esik.

A közgyűlés szerint a kiviteli munkák legkorábban 2015 szeptember 1-jén kezdhetőknek meg, befejezésükre pedig - mérnöki becslés szerint - 2016 júliusában lehet számítani.

Szeneczey Balázs előterjesztésében emlékeztet, a fővárosnak a 4-es metró építéséhez kapcsolódóan 1500 új parkolóhelyet kell létesítenie Őrmezőn, a kelenföldi végállomás térségében, a MÁV használaton kívüli kelenföldi vágányainak helyére tervezett 490 felszíni P+R parkoló pedig ennek részét képezi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ivonkafebruar, 2015.02.26 16:21

Most akkor a bizonyosan nagy műszaki-, árképzési -, stb. ismeretekkel rendelkező cikkíró szerint sok vagy kevés a 2, 9 millióFt / parkolóhely .
Vagy Ö is a hozzászólásokból szeretné megtudni , hogy sok vagy kevés ?

Amúgy én inkább a kivitelezési tervből, műszaki leírásból, költségvetésből keresném a választ a közbeszerzési eljárás befejezése után .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html