Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elfogyasztott élelmiszereket a kutatók a feldolgozottság szintje szerint három csoportba sorolták. A zöldségek, gyümölcsök, a tej, a hús és gabonafélék, hüvelyesek és a tojás feldolgozatlannak, vagy vagy csak minimális mértékben feldolgozottnak számított. A hosszabb eltarthatóság vagy a jobb íz érdekében sózással, cukrozással, olaj hozzáadásával vagy erjesztéssel kezelt termékek, mint például a sajt, a szalonna, a házi készítésű kenyér, a konzerv zöldség és gyümölcs, a sör vagy a füstölt hal a második csoportba kerültek.

Míg a tartósítószerekben, édesítőkben, színezékekben gazdag termékeket, mint például a kolbász, a hamburgerhús, a reggeli gabonapehely, a müzliszelet, a porleves, a cukrozott üdítő, a csirkefalat, a tortaszelet, a jégkrém, az ipari mennyiségben készített kenyér, és a félkész ételek sokasága az ultrafeldolgozott minősítést kapta - derül ki a portál cikkéből.

A 10 éves, spanyol vizsgálatban10 kevés feldolgozott élelmiszert fogyasztó ember halálára 16 olyan jutott, aki sok ultrafeldolgozott ételt evett. A franciák öt évig követték az alanyokat és azt találták, hogy 100 ezer emberre nézve 277 szív és érrendszeri megbetegedés történt az ultrafeldolgozott élelmiszer-fogyasztóknál, a kevésbé feldolgozott ételeket fogyasztóknál viszont csak 242.