Így gazdagodott a fideszes képviselő

Őstermelőként is több mint tízmilliót keresett idén Bánki Erik. A fideszes politikus családi gazdasága jelentősen gyarapodott az elmúlt időszakban - írja a Hírtv.hu.
Szász Péter, 2018. június 26. kedd, 09:06
Fotó: MTI Fotó

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, a fideszes Bánki Erik több cégben is érdekelt: családi vállalkozásai között van, amelyik kommunikációval, illetve marketing tanácsadással foglalkozik, és van, amelyik mezőgazdasággal.

A képviselő 2016-os vagyonnyilatkozatában még csak 3, összesen 42 hektárnyi szántót tüntetett fel a tulajdonában. Egy évvel később azonban már 9 szántója volt, több mint 190 hektáron. A szerzés évéhez azonban 2016-ot írt, ezt később javította. Mind a 9 helyen.

A politikus azt nyilatkozta a Hír Tv-nek, hogy véletlenül elcsúszott egy sort a vagyonnyilatkozata kitöltésénél.

Az elmúlt fél évben pedig további 6 szántót is vett a képviselő Villányban és környékén. Bánki Erik őstermelőként szűk fél év alatt több mint 10 millió forintot keresett.

Bánki Erik nevén egyébként lakóingatlanként mindössze egy 47 négyzetméteres ürömi lakás tulajdonjogának egyötöde szerepel.

A kép forrása: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Edebacsi, 2018.06.26 09:17

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html