Így húzzák le a magyar dolgozókat - egyhavi bért veszítünk?

Évente egyhavi bért veszítenek a magyar dolgozók több mint fél évszázada, mióta bevezették a havi bérfizetést a heti helyett. Ezért a több helyen fizetett 13. havi bér csak pótolja ezt a veszteségek
Komócsin Sándor, 2017. június 21. szerda, 09:12
Fotó: Pixabay

Elsősorban azoknak kedvez a heti bérfizetési rendszer, akik képtelenek beosztani a pénzüket - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A lap idéz egy új-zélandi magyart, aki szerint azért jó a heti rendszeresség, mert így szerdától a hét végéig lehet költeni a pénzt, és utána csak két napot kell várni az újabb bérre.

Nem csupán a pénzükkel nehezen gazdálkodókat érinti azonban a heti rendszeresség másik fontos jellegzetessége, nevezetesen, hogy a hónapok több mint négy hétből állnak, s ezek a napok egy év alatt összeadódva további többhetes bért, összesen egyhavi fizetést adnak ki.

Más szóval a heti bérfizetéses rendszerben összesen 13 havi bért tehetnének zsebre a magyar alkalmazottak. A havi fizetést egyébként a második világháború után, fokozatosan vezették be. Így azt is mondhatjuk, hogy a sok cégnél ismert 13. havi fizetés csak ezt pótolja.

HOZZÁSZÓLÁSOK