Így juthat havi 14 ezer forintért egy budai várnegyedben található lakáshoz

A budai Várnegyedben található egykori Forgách-palota két helyiségét is olcsón bérli a Garancsi István üzletember, Hernádi Zsolt Mol-vezető és Csányi Sándor tulajdonában álló CD Hungary Zrt. - tudta megy a Magyar Nemzet az egyik kerületi képviselő adatigényléséből.
Szabó Dániel, 2017. július 5. szerda, 09:34
Fotó: MTI Fotó

A budai Várnegyed frekventált részén található Úri utcában a cég egy 45 négyzetméteres lakásért havonta csak 13 800 forintot, egy 340 négyzetméteres lakásért pedig 220 ezret fizet Budavár önkormányzatának az egykori diplomataellátó ingatlankezelőjéből lett privát cég. A lap a kerület független (korábban DK-s) képviselője, Veres Dávid közérdekű adatigényléséből azt is megtudta, hogy a helyi vezetés még a kerület saját árképzésénél is sokkal alacsonyabb áron adta oda a CD Hungary-nak az említett ingatlanokat.

A magánembereknek pályázniuk kell, akár több ember közül választják ki a megfelelő tulajdonost. Egy másik bérleti irat szerint az Úri utcában egy 46 négyzetméteres, félkomfortos lakást 76 ezer forintért adtak ki. A nem önkormányzattól, hanem a piacról bérelt ingatlanok ára még ennél is drágább lehet.

A Magyar Nemzet korábban több I. kerületi gyanús ingatlan-bérbeadásról írt. A budavári lakásmutyi néven elhíresült ügy lényege, hogy a budai Várnegyedben fillérekért bérelhettek önkormányzati lakásokat fontos emberek, a lakásbérleti pályázatokról Nagy Gábor Tamás polgármester döntött. A volt felesége például egy 71 négyzetméteres vári lakást 81 ezer forintért bérelt.

A címlapképen az Úri utca látható, a végében az egykori Forgách-palotával. A kép forrása: MTI/MTVA/Bizományosi: Róka László.

HOZZÁSZÓLÁSOK