Így jutna plusz százmilliárdokhoz az állam - itt a terv

A feketézés letöréséből még hatalmas összegekre tehet szert az ország, a gyarapodó állami bevételeket pedig adócsökkentésre kell költeni - mondta a Magyar Időknek Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, hozzátéve, hogy sok száz milliárdos extra adóbevételre tehet szert a közkassza a gazdaság további kifehérítéséből.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 18. csütörtök, 08:10
Fotó: Reuters

Szakmai becslések szerint a magyar szürkegazdaság nagysága 6000-7000 milliárd forint körül lehet évenként - emlékeztetett csütörtöki számában a lap.

Domokos László szerint komoly előrelépést hozhat, ha a cégek számlázását jövőre bekötik az adóhivatalhoz. Nyilvánvalóan kell, hogy az adóhivatal új, modern lehetőségekhez jusson a visszaélések leleplezéséhez, de elengedhetetlen az is, hogy a gazdaság kifehérítéséből származó extra adóbevételt az állam odaadja a törvénytisztelő cégeknek és magánszemélyeknek - mutatott rá az MTI szerint.

Adócsökkentésre van szükség - mondta a Magyar Időknek -, a terhek mérséklése ugyanis tovább tisztíthatja a viszonyokat, a feketegazdaság visszaszorulásából így újabb plusz adóbevétel keletkezhet, amit ismét a terhek enyhítésére lehet fordítani. Ez a fenntartható kifehérítés - magyarázta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.05.18 09:08

Idióták. Erre most jönnek rá? A hülye politikus egyszerűen nem érti: minél magasabb adók, annál nagyobb adóelkerülés, annál kisebb adóbevétel, és fordítva. Egy alacsony, megfizethető adót mindenki befizet, de csillagászati adók esetén meg a schwarz meg az offshore. Egy ilyen egyszerű dolgot nem lehet megérteni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html