Így kompenzálnák a fuvarozókat az útdíj miatt

A 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveknek kilométerenként nettó 17 és 85 forint közötti összeget kell fizetniük július elsejétől használatarányos útdíjként - erősítette meg Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára szombaton Budapesten a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) fórumán.
MTI, 2013. május 25. szombat, 16:53

Völner Pál jelezte, hogy a tengelyszám, az útvonal típusa (fő- vagy gyorsforgalmi út), valamint a motorok környezetvédelmi besorolása alapján differenciálják majd a fizetendő díjat.

A fórumon Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára elmondta: a kormány jelenleg négy intézkedést vizsgál, amellyel kompenzálná a fuvarozókat. Az európai uniós minimumra csökkentenék a légrugós járművek adóját, vizsgálják a vagyonszerzési illeték csökkentését is. A tervek között szerepel az is, hogy az iparűzési adóból leírható lenne az e-útdíj egy része, ezenkívül pedig egy államilag támogatott hitelkonstrukcióval is segítenék a fuvarozókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.05.25 18:02

Az iparűzési adóból lenne levonható? Tehát az önkormányzatok helyett az államhoz megy az adóbevétel. Először 2014-ben igazán.

S ez semmilyen hatással sem lesz a következő kormány alatti önkormányzatokra... Ahol várhatóan nagyobb arányban ellenzékiek lesznek.

Mi ez az állandó központosítási akarat? A szocializmus nem mutatta meg már, hogy ez nem jó irány?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html