Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Várhatóan október közepéig felújítják a Villányi úti és az Alkotás utcai villamospályát, akadálymentesítik a peronokat.

Befejeződött a felújítások első üteme, vasárnaptól megnyílt a közúti forgalom előtt a Szabadság híd, és újra járnak a villamosok a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton - emlékeztetett Kardos Zoltán.

A közúti korlátozásokkal kapcsolatban elmondta: a Fehérvári út továbbra is egyirányú maradt befelé, a Mezőkövesd utcától az Építész utcáig, a Lecke utca és a Csurgói út között pedig sávlezárásra kell készülni.

A Bartók Béla utat a Csiki utcától a Szabadság híd felé lezárták, a forgalmat a befelé egyirányúsított Budafoki útra terelik. Ez is várhatóan október közepéig tart. A Csiki utca egyirányúságát a munkák idejére megfordították a Budafoki út felé - közölte a BKK Info munkatársa.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatban Kardos Zoltán elmondta: a Villányi úti és az Alkotás utcai peronátépítések miatt a 17-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton át viszi az utasokat. A 61-es villamos pedig Hűvösvölgytől csak a Széll Kálmán térig közlekedik, a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusszal lehet utazni.  A Villányi úti és az Alkotás utcai villamosmegállók mellett sávelhúzás, útszűkület lesz, de forgalmi sávot nem vesznek el a közúti forgalomtól.

Arra a kérdésre, hogy a BKK felkészült-e arra, hogy a megnövekedett forgalom ne okozzon dugókat a Villányi úti és az Alkotás úthoz kapcsolódó felújításoknál, Kardos úgy válaszolt: ezeknek a felújításoknak az ütemezése nem véletlenül alakult így.

A nagyobb forgalomkorlátozások a dél-budai villamosoknak azt a részét érintette, amelyek a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton közlekednek. Ezeket a tanévkezdésre visszaadták az utazóközönségnek, a 17-es villamos szintén zavartalanul jár. Az autósok pedig ezúttal viszonylag komolyabb korlátozások nélkül, csak leszűkített forgalmi sávokkal, útszűkülettel fognak találkozni.

Arra a kérdésre, hogy a szintén fontos közlekedési útvonalnak számító Fehérvári úton és Bartók Béla úton számít-e arra a BKK, hogy lesznek nagyobb torlódások az iskolakezdéskor, Kardos Zoltán úgy válaszolt, hogy ezt nagyon nehéz előre megjósolni. A dél-budai villamosok legnagyobb része zavartalanul fog üzemelni, egyetlen szakaszon, a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között kell pótlóbusszal utazni. A dél-budai peron- és vágányfelújítások második üteme október közepéig tart - hangsúlyozta a BKK Info munkatársa.

Szeptember első hétvégéjén - 3-án és 4-én - a 3-as metró helyett pótlóbusz jár majd a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között pályakarbantartás miatt.