A hvg.hu a múlt héten számolt be róla, hogy a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) a kétkomponensű (TÁMOP-2.3.6.A-12/1 és TÁMOP-2.3.6.B-12/1) pályázati konstrukciónál véletlenül kiküldte a jelentkezőknek a kompetenciaszűrés megoldókulcsait. A hiba 1400 pályázót érint. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) most reagált a hírre, e szerint nem az NFÜ-ről van szó és nem egy pályázat megoldókulcsait küldte ki.

A két kapcsolódó konstrukció fiatalok vállalkozóvá válásáról szól. Az első kiírásban, a TÁMOP-2.3.6.A-12/1-ben képző intézményeket választottak ki a 6 konvergencia régióra, 3 nyertes volt - írta közleményében az NFÜ. A nyertesek: a Fiatal Vállalkozók Szövetsége az Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl régiókban. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a Közép-Dunántúlon és a Budapesti Politechnikum Alapítvány a Dél-Alföldön. A pályázatok közreműködő szervezete az ESZA Nonprofit Kft., az újságban többször emlegetett DARFÜ (Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség) és munkatársai ennélfogva nem érintettek, annak ellenére, hogy itt valóban a Dél-Alföldi régióban lehet pályázatokat megvalósítani - írta az NFÜ.

A második kiírásra TÁMOP-2.3.6.B-12/1 konstrukcióra 2014. február 10-től lehet majd pályázni, és folyamatos benyújtású lesz. A második kör leendő nyertesei úgy nyújthatják majd be a pályázatukat, hogy csatolniuk kell hozzá tanúsítványt az első kör nyerteseinél elvégzett képzésekről. A Dél-Alföldi régióban nyertes szervezet nem a Fiatal Vállalkozók Szövetsége volt, hanem a Budapesti Politechnikum Alapítvány.

A vallalkozzitthon.hu honlaphoz a jelen esetben semmi kapcsolódás nincs.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány a pályázatban vállaltak szerint végzi a jelentkezők között a szűréseket és képzéseket, hogy aki majd szeretné benyújtani a pályázatát, az rendelkezzen az ehhez szükséges tanúsítvánnyal. A felkészítés során a majdani pályázókkal való igen sűrű levelezések közben, véletlenül az egyik képzéshez kapcsolódó kompetencia mérés értékelési szempontrendszerét küldték ki.

Tehát semmilyen képzéshez kapcsolódó megoldási kulcsról nem volt szó, sem pályázati eredményekről, és egyéb hasonló súlyú tévedésről, hanem egy, a pályázókat segítő képzés nem kötelező elemének a módszertani mérését kapták meg véletlenül a pályázók - írta az MFÜ.

Az Alapítvány munkatársai azonnal korrigálták a hibát, értesítették a résztvevőket és természetesen átdolgozzák a szempontrendszert, a pályázókat/pályázatok kiválasztását amúgy sem érintette volna és nem is érinti semmilyen szempontból. A honlapjukon azonnal megjelentették a hírt. Jelenleg is ez fogadja a honlapra látogatókat - hangsúlyozza közleményében az NFÜ.

A lap újságírója a szóban forgó alapítvány ügyfélszolgálatos kollégájával beszélt, aki nem az NFÜ és nem a DARFÜ kollégája, nem nyilatkozott, hanem tájékoztatott minden érdeklődőt, hogy technikai hiba történt, melyet azonnal orvosolnak - jegyezte meg az ügynökség.