Így látják a bankok a kormány lépését

A Magyar Bankszövetség tudomásul veszi, hogy a mintegy 420 milliárd forint összegű, még fennálló önkormányzati adósság ÁKK részére 2014. februári határidővel történő átadásával véget ér az önkormányzati szektor pénzügyi szerkezetátalakítása - áll a szervezet közleményében
Napi.hu, 2013. november 6. szerda, 16:20
Fotó: Napi.hu

A Magyar Bankszövetség tudomásul veszi, hogy a mintegy 420 milliárd forint összegű, még fennálló önkormányzati adósság Államadósság Kezelő Központ részére 2014. februári határidővel történő átadásával véget ér az önkormányzati szektor pénzügyi szerkezetátalakítása, melynek előző három köre volt a megyei önkormányzatok - 2011. decemberi, az ötezer fő alatti települések - 2012. decemberi, valamint az ötezer fő feletti települések - 2013. júniusi adósságkonszolidációja - áll a szervezet közleményében, amelyben azt is hozzáteszik: a Magyar Bankszövetség üdvözli a kormány azon törekvését, hogy a helyi önkormányzatok váljanak a helyi gazdaságfejlesztés motorjaivá.

A magyar bankszektor továbbra is kész betölteni a magyar gazdaságban betöltött szerepét többek között azáltal, hogy az önkormányzati szektornak számlavezetési szolgáltatásokat, likviditási hiteleket valamint az EU társfinanszírozású projektekhez nyújtott önrész- és támogatás-előfinanszírozási lehetőségeket biztosít - teszi hozzá a szervezet.

HOZZÁSZÓLÁSOK