Így látják Londonból az MNB következő lépését

A londoni elemzői közösség többségi előrejelzése szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa a keddi kamatdöntő ülésen végrehajt még egy 0,10 százalékpontos kamatcsökkentést, és várhatóan utalást tesz arra, hogy az így kialakult 2,50 százalékos alapkamaton befejeződött az enyhítési ciklus.
MTI, 2014. április 28. hétfő, 12:05
Fotó: Napi.hu

Az MNB kamatcsökkentési sorozatának befejeződését valószínűsítő citybeli elemzői várakozás mindazonáltal nem teljesen konszenzusos: van olyan prognózis, amely szerint akár 2,25 százalékos alapkamat eléréséig is folytatódhat az enyhítési ciklus.

Ezt az előrejelzést a Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni elemzőrészlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) közgazdászai tartják érvényben. A ház elemzői szerint az MNB még a második negyedévben eléri a 2,25 százalékos kamatmélypontot, az év végéig viszont 3,00 százalékra emeli vissza alapkamatát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.04.28 13:19

..2,5 % az nagyon baba ....,jobb ,mint a 7 % ,ugye??..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html