Így lehetne élhetőbb város Budapest

A Siemens szerint Budapesten tovább kellene fejleszteni a közösségi közlekedés rendszerét és az épületeket energiatakarékosabbá kellene tenni, hogy a város élhetőbb legyen a mostaninál.
MTI-Eco, 2012. december 11. kedd, 20:40
Fotó: Napi.hu

A német cég szakemberei bécsi központjukban beszéltek magyar újságíróknak a budapesti fejlesztési lehetőségekről. Arnulf Wolfram közép-európai ágazati igazgató azt mondta, politikai döntés kérdése, hogy egy, a bécsihez hasonló, fenntartható közösségi közlekedési rendszert építsenek ki Budapesten. Hozzátette: az épületek energiatakarékossá tételében, és a tömegközlekedés és általában a közlekedés fejlesztésében is partner tudna lenni a Siemens. Ezzel kapcsolatban közölte: cégük Bécset mintavárosnak tekinti, mert minden olyan terméküket telepítették az osztrák fővárosban, amitől élhetőbb és fenntarthatóbb egy település. Ezek közé tartoznak a közlekedési és energiatakarékossági beruházások is.

Ludvig László szektorvezető elmondása szerint korábban egyeztettek is Budapesttel arról, hogy milyen elemeket kellene fejleszteni és ebben hol tudnak segíteni. Hangsúlyozta, hogy komplett elektrotechnikai, infokommunikációs és közösségi közlekedéssel kapcsolatos rendszereket tudnának Budapestre szállítani. Álláspontja szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) rendszerszinten akarja összekötni az egyes elemeket, így a villamos-, metró- és HÉV-vonalakat és használhatóbb, ütemes tömegközlekedést akar megvalósítani. Kérdésre válaszolva közölte, mindenképpen indulni szeretnének a BKK új villamosok beszerzését célzó tenderén, a Combino villamosok miatt jól ismerik a város igényeit és ezeknek meg is tudnak felelni, de konkrét modellt, amit a magyar fővárosba szállítanának, nem említett, mivel még nem írta ki a BKK a közbeszerzési eljárást. Hozzátette ugyanakkor, hogy Budapest jelezte: rendkívül elégedettek a Combino villamosokkal, és azoknál gyengébb színvonalú járművet nem akarnak beszerezni. Ezzel kapcsolatban a szektorvezető elmondta azt is, hogy magyarországi jelenlétük stabil, egyes szektorok fejlődnek, de villamosgyártást nem telepítenének Magyarországra, ha nyernek a tenderen.

A vezető megerősítette azt is, hogy a Siemens indulni kíván a MÁV és a GYSEV közös, 42 plusz 6 motorvonatos tenderén is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.27 21:48

Ha nem lett volna demszki meg az szdsz ,akkor egy jó város lenne....,idegen ufók szállták meg 1990-ben Budapestet..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

oldwiseman, 2012.12.27 21:31

Ugyanmár, minek ide több ezem milliárdos beruházásdömping, amikor némi csökkentéssel már élhető lenne ez a város. Pár ezer céget és az ott dolgozók nagyobb részét széttelepíteni a Keleti, Déli megyékbe, meg sem állni addig, ameddig el nem érjük a -1 milliós(az agglomeráció tekintetében a -500ezres) elköltözötti létszámot és máris Hawaii lesz itt. Után aztán már lehet agyalni, hogy ami megmaradt, nos azt miként tesszük XXI. századivá, az már sokkal egyszerűbb, átláthatóbb, s ezért olcsóbb, hatékonyabb is lesz!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html