A költségvetési módosítások a Magyar Közlönyben jelentek meg. Az Alkotmánybíróság Budapest I. kerület, Donáti utca 35-45. szám alatti épületének hőszigetelésére, nyílászáróinak cseréjére, árnyékoló szerkezetek elhelyezésére irányuló beruházásra az idei költségvetésből 200 millió, míg  a jövő éviből 356 millió forint többletforrást biztosított a kormány a testület részére.

Az országban 17 nővérszálló létesül részben új beruházásként, illetve régi épületek átalakításával, felújításával. Az eredeti költségvetést a kormány megemelte 247 millió forinttal, így erre a célra 9 milliárd 6 millió forint fordítható.

A kecskeméti városháza felújításának többlet támogatására 1 milliárd 474 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Az előzmények szerint egy 2017-es határozatban a kormány arra az évre 1 milliárd 909 millió, míg 2018-ra 3 milliárd 282 millió forint támogatást hagyott jóvá a felújításra úgy, hogy az 2018 végére megtörténik.

Ehhez képest a Napi.hu idén áprilisban közölte, hogy kecskeméti városháza műemléki felújítására kiírt nyílt közbeszerzést két helybeli cég, a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Portula Építőipari Kft. nyerte, nettó 3 milliárd 415 millió forinttal. Ez azonban még nem indokolja a többlettámogatást.