Így növelné a népességet a kormány - videó

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé a kormány, mint hogy 2030-ra 30 ezer fővel növeljék a születendő gyerekek számát. Ezzel összefüggésben Orbán Viktor miniszterelnök egy intézkedéscsomagot fog bejelenteni. Többek között erről is szó volt a csütörtöki kormányinfón. Nézze meg összefoglaló videónkat.
Szász Péter, 2017. május 18. csütörtök, 18:13
Fotó: Napi.hu

A kormány megtárgyalta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) jelentését a családok helyzetéről - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kományinfón. Jelenleg évi 93 ezer gyerek születik, ezt a számot lényegesen - 30 ezer fővel - emelni akarják. A részletekről a közeljövőben tesz majd bejelentéseket Orbán Viktor miniszterelnök - mondta a miniszter.

A cél az lenne, hogy megállítsák a társadalom öregedését. Új intézkedéseket terveznek, ezek bevezetéséről hónapokon belül - tehát még a választások előtt - dönthetnek.

A kormány elfogadta a Zrínyi 2026 fedőnevű haderőreformot, amire Simicskó István honvédelmi miniszter már hónapok óta elfogadott programként hivatkozott. A haderőreform célja, hogy Magyarország önállóan - szövetségesei nélkül is - képes legyen határait megvédeni - mondta Lázár.

 

A honvédség 2018-as költségvetése a GDP 1 százalékára, 400 milliárd forintra rúg, amit 2024-ig a GDP 2 százalékára emelnek, ez 1000-1100 milliárdos éves kiadást jelent.

HOZZÁSZÓLÁSOK