Így ösztönözné a fiatalok szülési kedvét a magyar kormány

A 25-35 évesek gyermekvállalását ösztönözné kiemelten a kormány, a szülésnél pedig a korábbiaknál támogatóbb szemlélet, az érintettek számára ideális körülmények meghonosítására törekednek a hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint, amelyben 2018 utáni demográfiai terveit összegzi az Emmi.
Szepesi Anita, 2018. április 25. szerda, 12:23
Fotó: Napi.hu

A demográfiai fókusz a lakosság egészségi állapotának javítását és a várható élettartam növelését is célozza, lévén az elkerülhető halálozásokat illetően Magyarország unió sereghajtó. A javulás érdekében népegészségügyi prevenciós és szűrőprogramok indítását, további intézményfejlesztéseket és eszköz-beszerzéseket sürget az anyag - olvasható a portál cikkében.

Az anyag szerint a jelenlegi 50 ezer férőhelyről 90 ezerre emelnék a bölcsődei kapacitásokat, előtérbe kerülhet a távmunka és a rugalmas- és részmunkaidős foglalkoztatás.

A koncepció az apák szerepének fokozott elismerésével, a főállású anyaság nagyobb anyagi támogatásával és a magyar népesedési programok határon túli magyarságra való hatékonyabb kiterjesztésével is foglalkozik.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK