Így ösztönzi a beruházásokat a kormány

Módosult a beruházás ösztönzési célelőirányzat felhasználásáról szóló 2014-ben hozott jogszabály - olvasható a Magyar Közlönyben
Németh Géza, 2017. november 21. kedd, 06:40
Fotó: Pixabay

Keddtől a támogatásban részesülő technológia intenzív beruházásoknak - a jelenlegi 20 millió eurónak megfelelő forintösszeg helyett - el kell érniük a 30 millió eurónak megfelelő forintösszeget, viszont 3 év helyett elég 4 éven belül megvalósítani azokat. A támogatás intenzitása pedig háromszorosára növekszik - döntött a kormány.

A támogatás aránya régiónként eltérő - ezt egy másik kormányrendelet határozza meg. Eddig az abban meghatározott intenzitás 25 százaléka lehetett a támogatás a technológia-intenzív beruházásnál. Ezt most a kormány 75 százalékra emelte.

Szintén a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely 2 milliárd 878 millió forinttal megemeli az idei költségvetésben a beruházásösztönzési célelőirányzatot. A költségvetés Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetében eredetileg erre a célra 29 milliárd 898 millió forint szerepelt.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK