Így próbálnak új munkaerőt szerezni a MÁV-nál - 35 ezer forint a tét

Egyelőre nem segített a munkaerőhiányon sem a magán-, sem az állami szektorban a bérrendezés, ezért egyre több vállalat úgynevezett toborzási bónusszal próbál munkaerőt szerezni, a MÁV-nál például 35 ezer forint jár annak a dolgozónak, akinek sikerül új munkavállalót beszerveznie a vasúttársasághoz - írta a Magyar Idők hétfőn.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 24. hétfő, 07:47
Fotó: Reuters

A munkavállalói ajánlást a hiányszakmáknál vezetik be, bármely dolgozó toborozhat ismeretségi köréből, ehhez mindössze egy ajánlószelvényt kell kitöltenie. A toborzó az említett összeget abban az esetben kapja meg, ha a jelöltet felveszik, lejár a próbaideje és a munkakörhöz kapcsolódó követelményeket teljesíti. A vasútnál kilenc ilyen munkakört hirdettek meg - írta a lap a MÁV belső hírlevele alapján.

A magánszektorban már régóta gyakorlat a munkaerő-toborzásáért a dolgozóknak járó bónusz - mondta a Magyar Időknek Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke. Az eljárás nem ütközik a jogszabályokba még abban az esetben sem, ha máshonnan csábítják át az adott vállalathoz a munkavállalókat - írj az MTI.

Az ajánlási bónusz mértéke az ezt alkalmazó cégeknél több tízezer forint is lehet, van olyan vállalat is, ahol a dolgozó akár a 40-60 ezer forintot is megkapja sikeres toborzásáért - írta a lap. (Ezzel segítenek a magyar álláskeresőknek?)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.07.24 12:37

Ki fog teljesíteni, dolgozni a MÁV-nál?
35 ezret kap, aki beszervez vasutasnak
Egyelőre nem segített a munkaerőhiányon sem a magán-, sem az állami szektorban a bérrendezés, ezért egyre több vállalat toborzási bónusszal próbál munkaerőt szerezni, a MÁV-nál..

Na kérem, ránéztem a MÁV állásaira és azok feltételeire.
Váltókezelő -érettségi.
Hát, jó nagy hülye, aki érettségivel váltókezelő lesz. Nem azért érettségizett, hanem azért, hogy ne ilyen melót végezzen.
És mi lesz, ha a fidesz nem is hagyja, hogy érettségizzenek a diákok? A MÁV-nak már soha többé nem lesz váltókezelője.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html