Így reagált a kormány a CEU-ügyi felszólításra

Az Igazságügyi Minisztérium péntek reggel közleményben felelt az Európa Tanács közgyűlésének Magyarországgal kapcsolatos határozatára.
Domokos László, 2017. április 28. péntek, 21:47
Fotó: Napi.hu

A strasbourgi székhelyű nemzetközi testület - amelynek a határozata jogilag semmire sem kötelezi a kormányt - arra szólította fel Orbánékat, hogy állítsák le a törvényalkotást a civilek ellen, illetve függesszék fel a CEU-törvény végrehajtását, amíg a Velencei Bizottság meg nem fogalmazza véleményét.

Trócsányi László minisztériuma a felfüggesztésről, illetve a törvényalkotás leállításáról nem ejtett szót, a Velencei Bizottság bevonásáról szóló kezdeményezést azonban "tudomásul veszi", mint a pénteki közleményben olvasható.

"A kormány megjegyzi, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosításával kapcsolatban egyeztetés van folyamatban az Európai Bizottsággal is." Ugyanakkor fontosnak tartják az együttműködést a Velencei Bizottsággal ezért "előkérdések tisztázása céljából" Trócsányi a kormány nevében jogi szakvéleményt kér a Velencei Bizottságtól - írta a hvg.hu..

HOZZÁSZÓLÁSOK