Az elmúlt hét évben teljesen leépült a magyar egészségügy. Ha a Fidesz folytatja, továbbra is Fidesz-közeli oligarchák zsebébe jut az adónk az orvosok, nővérek és kórházak helyett. A Fidesz folytatni akarja az oktatás tönkretételét, az ipari lopást, a legjobb egyetemek és szakemberek elüldözését, ahogy folytatnák az ország kizsigerelését is: 2010 és 2017 között 3 millióról 4 millióra nőtt a szegények száma Magyarországon. Most századszor is kiásták a csatabárdot az EU ellen, a Nyugat ellen, de ez csak egy szánalmas kísérlet arra, hogy takargassák az ország valódi állapotát - írja közleményében az MSZP.

Úgy látják, az ellenzéknek történelmi felelőssége, hogy teljes körű megállapodásra jutva politikai lehetőséget adjon a választók változást akaró többségének a Fidesz elzavarására.

Az LMP szerint Orbán a múlt embere, s beszéde csupán egy újabb gyenge próbálkozás volt arra, hogy elfedje: kormányzása képtelen a 21 század problémáit kezelni.

Az elmúlt hét évben Orbán Viktor kormányzása rossz béreket, leépülő oktatást, lerobbant kórházakat és soha nem látott korrupciós mélys​é​get hozott Magyarországnak.

Magyarországot Orbán Viktortól kell megvédeni - olvasható a Jobbik reagálásában. Orbán Viktor kongresszusi beszédét bármelyik kiégett pártállami vezető elmondhatta volna, aki magát rögeszmésen hol Magyarország, hol egész Európa megmentőjének akarja láttatni, és aki megtagad mindent és mindenkit, aki nem ért egyet az állampárttal.

Orbán Viktor nem Magyarországért aggódik, hanem kizárólag a saját hatalmáért: a XX. század utolsó politikusaként még egyszer megpróbálta gyűlöletre uszítva mozgósítani a Fidesz szavazóit, a társadalom döntő többségét kitevő kormányváltó szavazókat ugyanakkor példátlan módon megtagadta, ezzel is bizonyítva, hogy nem Magyarország, kizárólag a Fidesz-szavazók miniszterelnöke kíván lenni - írja a Jobbik, kiemelve, hogy Orbán Viktor ma tovább mélyítette az árkot magyar és magyar között.

Címlapkép forrása: Pixabay.com