Így úszhatunk meg egy elbénázott parkolás miatt kapott bírságot

Ha valaki mobilparkolás esetén félregépeli a rendszámot, előfordulhat, hogy pótdíjat kell fizetnie - hívja fel a figyelmet Baranovszky György, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ügyvezető elnöke a hétfői Magyar Hírlapban.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 14. hétfő, 07:02
Fotó: Napi.hu

A vonatkozó szabályok szigorúak, akkor lehet méltányosságra számítani, ha az adott település vagy kerület helyi rendelete azt lehetővé teszi - írja az MTI.

A képviselő-testületek bizonyos körülmények esetén kivételeket állapíthatnak meg, és méltányosságból biztosíthatják a parkolási bírság alóli mentesülés lehetőségét - mondta Baranovszky György. Ilyen eset lehet például, ha az autós az adott várakozási övezetben kórházban volt gyógykezelésen, és ezért lépte túl a meghatározott várakozási időt, vagy ha mobilparkolásnál egy karaktert eltévesztett, esetleg két karakter felcserélésével adta meg a rendszámot vagy a zónakódot. Ezeket a méltányosságot biztosító eseteket a képviselő-testületek mindig egyedileg határozzák meg.

Mobilparkolásnál egyébként ha az üzenet elküldését követően azonnal észleli az autós a hibát, akkor a helyes rendszámmal újraválthatja a jegyet. (Óriási löketet kaphat az autómegosztás.)

HOZZÁSZÓLÁSOK