Az összeg ütemezése a következő: idén 273 millió, jövőre 5 milliárd 123 millió, 2019-ben 9 milliárd 22 millió, míg 2020-ban 6 milliárd 529 millió forint.

A tervezett fejlesztéseket és az azokra fordítható támogatást táblázatban tartalmazza a határozat. Első helyen szerepel ebben
a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjében egy szakrendelő kialakítása 9 milliárd 365 millió forintból. A II. kerületi Frankel Leó utcában egy integrált járóbeteg szakellátó objektum épül, ennek a költsége 6 milliárd 808 millió forint. Az Újbudai Gyermek Egészségügyi Központ és Egynapos Sebészet céljára fel kell újítani a meglévő épületet 1 milliárd 895 forintból.

A Zuglói Egészségügyi Szolgálat orvostechnikai és informatikai fejlesztése 511 millióba kerül. A veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ fejlesztése (az egynapos sebészet és rehabilitációs nappali ellátás korszerűsítésével , továbbá új épületrész felépítésével) 430 millióból valósul meg. A szigetszentmiklósi szakorvosi rendelőintézet fejlesztésére 352 millió, míg a kőbányai egészségház fejlesztésére 779 millió forintot tartalmaz a határozat, amelyben ezeken túl 1 milliárd forintos céltartalék is szerepel.

(A kórházak adósságállományáról itt olvashatja a legfrissebb adatokat.)