Így változik a táppénz jövőre

A 2018-as minimálbér-emeléssel a legmagasabb elérhető táppénz összege is változik - hívja fel a figyelmet a hrportal.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. december 13. szerda, 12:13
Fotó: Napi.hu

A táppénz megállapítását alapvetően a jövedelem határozza meg, amely után a biztosított pénzbeli egészségbiztosítási járulékot fizet. A számítás során a táppénz alapját a jövedelem naptári napi átlaga képezi - olvasható a portálon.

A táppénz mértéke a biztosításban töltött időtől, illetve az esetleges kórházi ápolástól függően a napi átlagkereset 60 %-a, illetve 50%-a. Azonban létezik egy meghatározott napi maximuma: nem haladhatja meg a minimálbér kétszeresének harmincad részét.

Vagyis ebben az esetben a táppénz napi összege 2018-ban legfeljebb 9180 forintra emelkedik. 2017-ben ez a maximumösszeg 8500 forintot tett ki naponta.

(A táppénz számításnak részleteiről az ONyF honlapján olvashat.)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.12.13 16:49

szinten rablas kategoria. minel tobb a fizetesed, annal tobb tb-t fizetsz, es annal tobbet bux, ha tappenzen vagy. persze a hulye paraszt baszomfalvan ebbol semmit nem vesz eszre...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html