Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendelkezésre álló források bővülésének kulcsa a gyors tervezés és felkészülés lesz, valamint fontos tényező lehet, hogy a közvetlen brüsszeli támogatást az adott tagállam milyen célokra kívánja felhasználni - mondta Csepreghy Nándor egy rendezvényen. Megjegyezte, hogy a következő uniós fejlesztési ciklusban Magyarországra fejenként a jelenlegi 660 ezer forint helyett 712 ezer forint fejlesztési pénz jut. Ennek 85 százaléka uniós, 15 százaléka pedig hazai forrás lesz. Az általános forgalmi adó megmarad elszámolható költségtételnek, és a nyertes pályázóknak a szerződés aláírásától számítva három évük lesz a megvalósításra.

Az államtitkár kiemelte: az EU 2020 stratégia értelmében fontos célkitűzés lesz minden uniós tagállamban a mélyszegénység csökkentése, a megújuló energiák további hasznosítása. Magyarországnak 15 százalékra kell emelnie a megújuló energiák részarányát a jelenlegi 4,8 százalékról. Fontos terület lesz a kutatás-fejlesztésé: GDP-arányosan 1,8 százalékra kell emelni a kutatás-fejlesztésre és innovációra szánt forrásokat.

2014. január elsejétől teljesen megszűnik a papíralapú pályázati lehetőség, kizárólag elektronikus úton lehet majd pályázni. Egyszerűbbé válik a nyilatkozattétel, vagyis a pályázóktól a kormányzat semmilyen nyilatkozatot nem követelhet, ami bármilyen másik állami nyilvántartásban, adatbázisban szerepel - mondta Csepreghy.