Így verné át Orbán az alaptörvény-módosítást

Az alaptörvény sikeres módosítása érdekében Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke kész egyeztetni minden parlamenti frakcióval rendelkező párt elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
MTI, 2016. október 5. szerda, 16:47
Fotó: Napi.hu

Előzőleg Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy az alkotmánymódosításhoz egyedül pártja tudja biztosítani a kétharmados támogatást a kormánypárti szavazatok mellett. Ezért négyszemközti találkozóra kérte Orbán Viktort.

A vasárnapi népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre, ezzel létrejött egy új egység Magyarországért. "Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását" - mondta, emlékeztetve a kormányfő előző napi szavaira.

Hangsúlyozta: a 98 százalékos többség egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményezték az alaptörvény módosítását; "ez 3,3 millió ember akaratán nyugszik". "Több ez, mint bármilyen párt vagy pártszövetség szavazóbázisa a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad történetében. 98 százalék példátlanul erős akaratot tükröz, és ennek meg kell jelennie az Országgyűlés döntésében is".

Ezért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az alaptörvény sikeres módosítása érdekében kész egyeztetni minden parlamenti frakcióval rendelkező párt elnökével. A megbeszélések előkészítésével pedig Gulyás Gergelyt, a Fidesz alelnökét, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökét bízta meg Orbán Viktor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.10.05 18:57

No csak no csak ! viktátor átkerült a bráner másik oldalára ? sőt nem is egy hanem sok sok bráner:) Tegnap még nem értette a kérdést a korrupcióról most meg kuncsorogni akar ? Talán még rogán is elviszi helikopterezni ceciliával őket. És ha a hozzájárulás "ára " stadion és kisvasút stop és mutyifék akkor is az taknyolmány módosítást választja? Esetleg nem csak a módosítást veri át hanem azokat is akik nélkül nem menne a terv? Az vajon mikor fog eszébe jutni hogy a megoldás baromi egyszerű is lehetne ? Csupán szavahihetőnek kellene lenni a választók szemében.
Azt csodálom nem ő vezeti a kész átverést ? :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2016.10.05 18:14

"A megbeszélések előkészítésével pedig Gulyás Gergelyt, a Fidesz alelnökét, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökét bízta meg Orbán Viktor."

na, most melyik minosegeben?? mert egy kormanyfo a parlament tisztsegviselojet - parlamentaris demokraciaban - semmivel nem bizhatja meg. Csak partallamban...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html