Így vertek át rengeteg magyar nyugdíjast

Tizenhárom megyében több mint négyszáz, főképp idős embert károsított meg egy rossz minőségű mosószerrel üzletelő férfi. A rendőrség vádemelést javasol ellene - tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.
Dzindzisz Sztefan, 2017. április 4. kedd, 10:31
Fotó: Pixabay

A 39 éves férfi egy tisztítószereket gyártó cég képviselőjeként mutatkozott be. Felhígított mosószert jó minőségű koncentrátumként szállított házhoz azokhoz, akiket a kollégái előzőleg felhívtak telefonon - mondta Vargáné Szombati Andrea.

A mosószert a gyanúsított kipróbálásra, illetve korábbi, nagy értékű vásárlásért ajándékként ajánlotta fel. Pénzt a szerért nem, csak a kiszállításért kért. Átlagosan háromezer forintot csalt ki 403, főként idős embertől 2014 és 2016 között országszerte.

Szidalmazta és fenyegette azokat, akik nem akarták tőle átvenni a terméket és a szállítás díját sem akarták kifizetni. Azt mondta, hogy az összeget vagy annak kétszeresét letiltatja a nyugdíjukból. Ennek hatására az idős emberek fizettek.

A férfit a Békés megyei rendőrök Budapesten fogták el. (Nemrég csalókra figyelmeztetett a Tesco is.)

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

stat, 2017.04.04 14:18

Számtalan veszélynek vannak kitéve az idősek, főleg a kistelepüléseken. Miért nincs műsoruk a Kossuth rádióban? Azt hallgatják napközben is. Például a déli órákban " rólunk szól", helyett vagy felváltva " nekünk szól" lehetne a műsor cime. Mosolyognom kell, hogy azoknak sugároz müsort a rádió, akik ebben az időben iskolában vannak. Nevelőnek meg ott vannak a tanult pedagógusok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html