Több mint 40 éve kezdte el sugározni a televízió a Csukás István forgatókönyve alapján készült 9 részes mesefilm sorozatot, de még a mai gyerekek is azonnal felismerik főhősét, Süsüt, a kitagadott sárkányt. Az emberek kigúnyolják, és menekülnek előle, de szerencsére a Jó Királyfi meglátja belső szépségét, és közbenjárására a királyi udvar befogadja, megszereti, életének nélkülözhetetlen részévé válik - emlékeztet honlapján a posta.

Csukás István író mellett olyan szakemberek, művészek vettek részt az alkotói folyamatban, mint Lévai Sándor bábtervező, Kemény Henrik bábművész, Bodrogi Gyula színművész, Takács Vera dramaturg.

Az alkalmi bélyegblokk a főszereplőket sorakoztatja fel, középen természetesen a jószívű sárkány látható, mellette foglal helyet legfőbb segítője a Királyfi, a Királylánnyal és a Kiskirályfival, valamint az Öregkirállyal. Jobbján szintén ikonikus szereplők állnak: a Dadus, a Kancellár és a jó üzlet érdekében minden cselre kész Sárkányfű árus. A boríték az udvar nyüzsgő életét jeleníti meg, a bélyegzőn pedig a tér közepén álló kútból fel-fel bukkanó vizet köpő hal látható.

Kép: Fotó: Magyar Posta