Illegális húsraktárra csaptak le az ellenőrök

Egy IX. kerületi raktárban tartott ellenőrzésen 30 tonna sertéshúst zárolt a NÉBIH, és 12 ezer kilogramm fagyasztott sertéshús és húskészítmény azonnali megsemmisítését rendelt el.
NAPI, 2013. február 14. csütörtök, 13:51
Fotó: Napi.hu

Harminc tonna fagyasztott sertéshús forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) akciócsoportja egy budapesti nagykereskedelmi raktárban tartott ellenőrzés során - közölte a hivatal. A KÜI akciócsoportja hosszas megfigyelést, adatgyűjtést követően ellenőrizte a IX. kerületi raktárat, ahol 12 ezer kilogramm fagyasztott sertéshús és húskészítmény azonnali megsemmisítését rendelték el, további 18 ezer kilogramm fagyasztott terméket pedig forgalmi korlátozás és hatósági zár alá vontak - áll a hivatal közleményében.

Az egységben súlyos élelmiszer-higiéniai szabálytalanságokat állapítottak meg a KÜI szakemberei, amely miatt annak tevékenységét felfüggesztették és feltételekhez kötötték. A higiéniai hiányosságokon túl az élelmiszervállalkozó tiltott előállítói tevékenységet is végzett: helyben fagyasztott húsokat, illetve más üzem engedélyezési számát tüntette fel a termékeken, ezáltal félrevezetve a fogyasztókat - írta a NÉBIH.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sirásó, 2013.02.14 15:10

az állatkerteknek, állatmenhelyeknek nem lehetett volna odaadni?
a hiéna, krokodil, oroszlán ennyire finnyás?
esetleg dögkúton edződött szegényeknek?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html