Illegális rákgyógyszer Magyarországon - óriási bírság az eredmény

A Népszabadság arról ír, hogy összesen félmilliárd forintos bírságot szabott ki a gyógyszer-felügyeleti hatóság a közelmúltban.
Inforádió, 2013. október 7. hétfő, 08:08
Fotó: Napi.hu

Összesen félmilliárd forintos bírságot szabott ki a gyógyszer-felügyeleti hatóság a közelmúltban - írja a Népszabadság. A lap információi szerint egyebek mellett nagy értékű onkológiai készítmények illegális forgalmazása miatt büntették meg a Prompt Pharma Kft.-t, amelynek az engedélyét is visszavonták. A cikk szerint a hazai gyógyszerpiacon az eddigi legmagasabb bírság 52 millió forint volt.

A lap megkereste a GYEMSZI-OGYI hivatalát, hogy pontos magyarázatot kérjen: mi indokolta a példátlan büntetést, ám a hivatal válaszában konkrétumokról nem írt. Mindez azért is furcsa, mert olyan közérdekű adatról van szó, amely azon felül, hogy közpénz fölhasználást érint, betegbiztonsági kérdéseket is fölvet. A tájékoztatásból az sem derül ki, , hogy a cég jogsértése konkrétan mely gyógyszerek fogyasztóit veszélyeztette, ha volt ilyen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

TrombiJoe, 2013.10.07 12:46

A Lap megkereste a Hivatalt, ahol megtudta az információt, ami ránk, olvasó állampolgárokra tartozik! SEMMIT!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html