Illegális szerencsejátékból szerezne pénzt a büdzsé

Szakmai összefogással próbálna meg fellépni a külföldről működtetett online kaszinók és pókeroldalak ellen a hazai szerencsejátékosok érdekvédelmi szövetsége - ismerteti a keddi Népszava.
MTI-Eco, 2010. augusztus 24. kedd, 07:52
Fotó:

A jelenlegi helyzet ugyanis jogilag nem teljesen tisztázott: reklámozni lehet ugyan a fogadóoldalakat, de játszani rajtuk illegális. Ennek ellenére mégis több százezren próbálnak szerencsét nálunk is a neten, a külföldi országok büdzséjét gazdagítva ezzel.


A külföldön (és nemegyszer off-shore paradicsomban) bejegyzett cégek csak "otthon adóznak", így a magyar fogadók pénze a külföldi cégek profitját, illetve más országok büdzséit gyarapítják. Ezen a helyzeten szeretne változtatni a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ), amely úgy kalkulál, hogy a megfelelő szabályozással 15 milliárd forinttal is gyarapodhatna a magyar költségvetés.


A fogadásnak állami monopóliumnak kell maradnia, ahogy azt az Európai Unió korábban már ki is mondta. Nyugaton már tavaly elindult a szabályozás kísérlete, Olaszországban már blokkolják a nem olasz szerencsejáték oldalakat, és csak olasz oldalakon lehet fogadni - mondta el a lapnak Schreiber István, az MSZSZ elnöke. Közölte: Magyarországon becslések szerint 300-600 ezren fordulnak meg rendszeresen a külföldről működtetett oldalakon, amelyeknek a felfutása az elmúlt öt évben már folyamatos volt.


A szövetség elképzelései szerint csak ellenőrizhető és szankcionálható, és legalább tíz éve szerencsejáték-szervezéssel foglalkozó hazai cég szervezhetne ilyen játékot, csak magyar ügyvezetővel - olvasható a Népszavában.

HOZZÁSZÓLÁSOK