Ilyen éjszakára készüljön

Vasárnap estétől csökken a felhőzet, és szinte mindenütt kiderül az ég. Az éjszaka második felére megszűnnek a záporok, zivatarok. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. Hajnalra 17 és 23 fok közé hűl le a levegő - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSz).
Szepesi Anita, 2018. július 29. vasárnap, 18:44
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Ma estig, esetleg késő estig jellemzően a Dunától keletre valószínűek helyenként zivatarok szélerősödés kíséretében. Egy-egy zivatar környezetében esetleg lokálisan jelentős mennyiségű csapadék, viharos  szél és kisebb méretű jég előfordulhat.

Hétfőn napközben a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A délutáni, kora esti órákban helyenként kialakulhat zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

A napi középhőmérséklet hétfőn az ország jelentős részén 25 °C felett alakul, a középső országrészben és északnyugaton a 27 °C-ot is átlépheti.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK