Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előzetes letartóztatásban lévő I. rendű vádlott elfogadta az ugyanabban a büntetés-végrehajtási intézetben más ügyben szintén előzetes letartóztatásban lévő III. és V. rendű vádlottaknak az ajánlatát, hogy az ügyében eljáró, konkrétan meg nem jelölt vezető ügyész lefizetésével biztosítani tudják az I. rendű vádlott előzetes letartóztatásának megszüntetését és az ellene folyamatban lévő nyomozás megszüntetését - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Az ügyben I. rendű vádlott meghatalmazott védőjeként eljáró VI. rendű vádlott az ajánlat elfogadásáról tudomást szerzett és az ügyvédi beszélők során mobiltelefonját átadta védencének, hogy annak használatával kérjen 3 millió forintot egy barátjától az ismeretlen ügyész megvesztegetésére. A VI. rendű vádlott több alkalommal telefonon és személyesen is ösztönözte az I. rendű vádlott barátnőjét, a II. rendű vádlottat a vesztegetési pénz előteremtésére. A II. rendű vádlott a III. rendű vádlott feleségének, az ügy IV. rendű vádlottjának két részletben több millió forintot és egy használt kisteherautót adott át, illetve két részletben 500 ezer forintot utalt át a IV. rendű vádlott által megjelölt bankszámlára.

A nyomozás adatai alapján megállapítható, hogy a vádlottak nem vesztegetettek meg senkit, és valótlanul állították, hogy egy nyomozást vagy ügyészségi döntést befolyásolni tudnának.

A Központi Nyomozó Főügyészség az I., II. és VI. rendű vádlottakat kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével, a III. IV. és V. rendű vádlottakat vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével vádolja, mely bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.