Ilyen egyszerű módszerrel is lehet autót lopni

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség sikkasztás miatt emelt vádat egy román állampolgárral szemben, aki 2015 decemberében családjával utazott keresztül Magyarországon, de műszaki hiba miatt Győrben egy másik autót kellett bérelnie, melyet sosem adott vissza a tulajdonosának.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 21. kedd, 07:31
Fotó: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a férfi családjával együtt Romániából tartott - Magyarországon keresztül - az Egyesült Királyságba, mikor a kb. 400 ezer forint értékű autójuk Győr térségében leállt. Az autót bevontatták egy győri autószerelő műhelybe - írja közleményében az ügyészség.

A vádlott a műhelyben az autót azzal hagyta hátra, hogy azt két héten belül javítsák meg, ekkor jön vissza érte és ekkor fog fizetni is. Egyidejűleg a szerelőtől bérbe vett egy 1 073 000 forint értékű autót, hogy családjával azzal folytassák útjukat.

A vádlott soha többé nem jelentkezett a szerelőnél, emellett az általa megadott elérhetőségeken egyszer sem lehetett vele kapcsolatot teremteni.

Az ügyészség a vádlottat nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. (A Skoda elektromos autókat kezd gyártani.)

HOZZÁSZÓLÁSOK