Ilyen időjárás lesz a vasárnap

A legtöbb helyen 28 és 33 Celsius-fok között várható a hőmérséklet, az ország nyugati felén itt-ott még előfordulhat zápor.
Napi.hu, 2016. július 24. vasárnap, 09:15
Fotó: Napi.hu

A Dunántúlon egyre több felhőre, a déli részeken hosszabb, az északin rövidebb napos időszakokra számíthatunk. A Dunától keletre a gomolyfelhő-képződés mellett jellemzően sok napsütés valószínű - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az ország nyugati felében estig bezárólag több helyen várható átmeneti zápor, zivatar, lokálisan jelentős mennyiségű esővel, kelet felé haladva jelentősen csökken a csapadék kialakulásának valószínűsége. A főváros térségében, az Északi-középhegység és Duna-Tisza köze nyugati részén még szórványosan, ettől keletre már csak elvétve fordulhat elő csapadék.

Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a legtöbb helyen 28 és 33 fok között valószínű, az alacsonyabb értékek a felhősebb nyugati körzetekben, a legmelegebb a Dél-Alföldön várható. Késő estére 21, 27 fokig hűl le a levegő.

HOZZÁSZÓLÁSOK