Ilyen izgalmak várhatóak a jövő héten

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa kedden tartja kamatdöntő ülését, emellett néhány nem piacmozgató hatású statisztikai adat is megjelenik a jövő héten.
MTI, 2015. augusztus 23. vasárnap, 09:21
Fotó: Napi.hu

Kedden tartja augusztus havi kamatdöntő ülését az MNB, ahol piaci elemzők egybehangzó véleménye szerint nem változtat az alapkamat 1,35 százalékos szintjén. A jegybank monetáris tanácsa múlt havi ülésén 15 bázisponttal csökkentette rekordalacsony 1,35 százalékra az alapkamatot. A jegybank a döntés indoklásában jelezte, hogy az így beállított kamatszint megfelel a 3 százalék, plusz-mínusz egy százalékpontos inflációs cél elérését szolgáló monetáris feltételeknek, és ezért hosszabb ideig nem lesz indokolt változtatni rajta.

Szerdán közli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az általa felügyelt befektetési alapok és a biztosítók második negyedéves prudenciális adatait.

A KSH csütörtökön adja ki a júniusi kiskereskedelmi forgalom részletes adatait. Júniusban az előzetes adatok szerint 7,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korábbihoz képest az előző havi 4,4 százalékos növekedés után. A naptárhatástól megtisztított adat 6,2 százalékos éves növekedést mutatott a májusi 5,4 százalékot követően. Az előzetes adatok arra utalnak, hogy az élénkülést az élelmiszer- és üzemanyag-fogyasztás növekedése okozta.

Pénteken publikálja az MNB mint felügyeleti szerv a hitelintézetek, bankok, szövetkezetek második negyedéves prudenciális adatait, valamint a 2014. év végi auditált adatokat.
Ugyancsak pénteken közli a KSH a május-júliusi foglalkoztatási és a munkanélküliségi adatokat. A foglalkoztatottak száma az előző, április-júniusi gördülő negyedévben meghaladta a 4 millió 201 ezret, ezzel 126 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt. Idén április-júniusban 310 ezer volt a munkanélküliek száma, 49 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.08.23 16:19

Ilyen izgalmak várhatóak a jövő héten
-Sajnos lesz,nem is kevés.Az a tömeg hétfőn,kedden itt lesz a magyar határon akik áttörtek a Macedón-Szerb határon.
Érdekes lesz .....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matolcsy, 2015.08.23 10:31

Keine panik!
Tartás és növekedés. Ez lesz az unalmas beszámoló évvégéig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html