Pénteken eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd késő délután, este nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd már csak keleten várható havazás. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, ezért hófúvásra is készülni kell, de a déli óráktól fokozatosan mérséklődik a szél. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 Celsius-fok között alakul.

Szombaton napos idő várható gyenge nappali gomolyfelhő-képződéssel. Legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő jelentéktelen hózápor. Az északnyugati, északi szél kezdetben időnként még megélénkül. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul, de a szélcsendes, derült, vastag hóval borított tájakon mínusz 12 fok alá is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak.

Vasárnap napos idő várható, délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél a keleti területek kivételével többfelé megerősödik.
A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -7, -12 fok között alakul, de egyes szélcsendes, derült, vastag hóval borított tájakon -15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.