Csütörtökon túlnyomóan derült időre számíthatunk, csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható. Késő estére általában 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken a Nyugat-Dunántúlon erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Másutt napos idő lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A szél helyenként megélénkül, a Dunántúlon olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11, 18 fok között, keleten, északkeleten néhol 10 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű.

Szombaton felhős idő valószínű rövid napos, hosszabban tartó borult időszakokkal. Többfelé várható eső, zápor, főleg keleten és a középső országrészben néhol zivatar is. A szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25, 31, a Nyugat-Dunántúlon 22, 25 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, keleten zivatar is. Helyenként jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északi, északkeleti szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21, 26, északnyugaton 19, 21 fok között alakul.