Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elindult a Tesco csekkpont szolgáltatása: az áruházlánc mind a 209 üzletében összesen 226 terminált állított fel, melyek segítségével a vásárlók gyorsan, egyszerűen és kényelmesen fizethetik be sárgacsekkjeiket - közölte a társaság. A február 9-én indított szolgáltatáshoz elsőként a GDF Suez csatlakozott, így a régiós gázszolgáltató ügyfelei már befizethetik esedékes csekkjeiket a Tesco áruházakban. A cég tárgyal a legnagyobb közüzemi és telekommunikációs társaságokkal, így hamarosan újabb szolgáltatók csatlakoznak a programhoz

Statisztikai adatok alapján, ma Magyarországon az emberek közel 80 százaléka készpénzben fizeti be csekkjeit a postákon, ezért az áruházlánc ezt a fizetési lehetőséget részesítette előnyben a konstrukció kialakítása során. Jelenleg tehát kizárólag készpénzben lehet kifizetni a csekkeket, ám a fejlesztés második szakaszában a bankkártyás fizetésre is lesz lehetőség. (A konkurens fejlesztésről, a Magyar Posta csekkautomatáiról részletesen itt olvashat.)

Az áruházak eladóterében kihelyezett automata beolvassa a vásárló fehér vagy sárga csekk adatait és QR kódot generál belőle, amit egy bónra nyomtat ki, majd visszaadja a csekket. A készülék által generált QR kódot olvassák be a kasszáknál, majd a vásárló kifizeti a csekk értékét a pénztáraknál, amit ettől a pillanattól kezdve a szerződött szolgáltatók befizetettnek tekintenek. A szolgáltatásról további információ és oktatóvideó itt található.