Ilyen MNB-bírságot se láthattunk eddig

A tavalyi jogszabályi szigorítás óta először szabott ki bírságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezéséhez kapcsolódó együttműködési kötelezettség megsértése miatt egy biztosításközvetítőre, mert az nem jelent meg személyesen a Pénzügyi Békéltető Testület előtti eljárásban.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 18. kedd, 10:22
Fotó: Napi.hu

Az MNB keddi közleménye szerint a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. az ügyre vonatkozó válasziratát is csak késedelmesen küldte meg.

A jegybanki vizsgálat megállapította, hogy a biztosítási alkusz a Pénzügyi Békéltető Testület előtt vele szemben indult eljárásban - az együttműködés jogszabályi előírásait megsértve - nem nyilatkozott határidőn belül a vitás ügy körülményeiről, továbbá a felek személyes meghallgatására sem biztosított egyezségkötésre feljogosított képviselőt - írja az MTI.

A fentiekre tekintettel az MNB kötelezte a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.-t, hogy a PBT eljárásban tanúsítandó együttműködési kötelezettségének mindenkor a jogszabályi előírásoknak megfelelően tegyen eleget, a jegybank a feltárt szabálytalanságok miatt 200 ezer forint bírsággal sújtotta az alkuszt. (Májusban javult Magyarország külső pénzügyi pozíciója.)

HOZZÁSZÓLÁSOK