Ilyen szolgáltatást szeretne minden magyar nyugdíjas!

Idős asszonytól lopott el egy mobiltelefont a gyanúsított, akit a vásárosnaményi szolgálatirányító parancsnok az aranyosapáti körzeti megbízottal rövid időn belül elfogott - írja a police.hu.
Dzindzisz Sztefan, 2017. november 2. csütörtök, 11:43
Fotó: MTI Fotó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába október 31-én 17 óra 15 perckor egy 80 éves nagyvarsányi asszonytól érkezett bejelentés, hogy lakóházából ismeretlen tettes eltulajdonított egy mobiltelefont.

Az idős nő elmondta, hogy aznap 17 óra körül hazaérve azt tapasztalta, hogy lakóháza hátsó bejárati ajtaja nyitva van. Amikor belépett a házba, egy számára ismeretlen férfit talált, aki éppen az utazótáskájában kutatott értékek után. Számonkérte az ismeretlent, hogy mit keres az otthonában, aki pénzt kért tőle. A nő ekkor távozásra szólította fel az idegent, aki ennek eleget tett. Utána vette csak észre, hogy a házból az ismeretlen férfi eltulajdonította a mobiltelefonját, ezért értesítette a rendőrséget. (Heroincsempészekre csaptak le a rendőrök.)

A bejelentést követően a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka az aranyosapáti körzeti megbízottal azonnal az elkövető felkutatására indult. A feltételezett tettest a megadott személyleírás alapján 25 percen belül még Nagyvarsány belterületén sikerült elfogniuk, aki ekkor már gyalogosan tartott hazafelé Aranyosapátiba. A rendőrök gyanúja a megadott személyleíráson túl azért terelődött az aranyosapáti férfira, mert a bejelentést megelőző órában már intézkedtek vele szemben Nagyvarsányban egy általa elkövetett szabálysértés miatt. A rendőrkapitányságra előállított 49 éves férfit lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök a férfinál az eltulajdonított mobiltelefont megtalálták és lefoglalták - olvasható a police.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK