Ilyet még egy Orbán-kormányban sem láthattunk

Bár az országgyűlés létszáma csökkent az elmúlt évek során, államtitkárokból úgy tűnik sosem lehet elég.
Dzindzisz Sztefan, 2018. május 28. hétfő, 09:37
Fotó: MTI Fotó

A 2010-es hatalomváltáskor még csak 40, négy évvel később már 53, idén pedig 60 államtitkárt neveztek ki - írja a Blikk.

Természetesen minisztériumokként különbözik, hány államtitkár van, Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, például 10, az EMMI-ben 9, de az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál is található 8. (Varga Mihály lett a pénzosztás bajnoka.)

A másik végletet a belügyi és honvédelmi tárca jelenti, ahol mindössze 3-3 államtitkárt tartanak el.

Nem ez az egyetlen terület, ahol növekedést regisztrálhattunk, hiszen a miniszterek száma is a 2010-es 9-ről 13-ra nőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Cucika, 2018.05.28 11:08

Ez van amikor senki nem ért semmihez kell 5-6 esetleg 10 helyettes ennyi ember csak ér egyet. Ráadásul semmi felelősségük nincs. Egy szakmunkásnak tizede bérért tökéletes munkát kell végeznie. Ráadásul felelősséget kell vállalni. Államtitkárt keresnek olyan hirdetést még sosem láttam abból van bőven.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2018.05.28 10:00

No EZ a lakájmédia! "Közérdekű" adatigénylések tömegével árasztják el a minisztériumokat, amelyek kapacitásait, emberi erőforrásait lekötik az értelmetlennél értelmetlenebb "adatigénylések" és nyígnak, hogy mily sokakat kell "eltartani" az államapparátusban!

Lehet, hogy a lakájmédia munkatársai hasznosabbak lennének a munkaerő hiánnyal küzdő "összeszerelő" üzemek gépsorai mellett? Avagy még az "egyszerű" betanított munkára is alkalmatlanok?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html