Imádja a hitelt a magyar

Meghaladhatja a 100 milliárd forintot a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek állománya - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1-en hétfőn.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 4. hétfő, 10:46
Fotó: Napi.hu

A fogyasztóbarát konstrukció bevezetése azt a célt szolgálta, hogy a magyar piacon elérhető lakáshitelek az ügyfelek számára könnyen összehasonlíthatóak, költségeikben pedig kedvezőbbek legyenek az egyéb piaci termékeknél - írja az MTI.

A felügyeleti szóvivő a többi között kiemelte, hogy minősített hitel csak fix kamatozású lehet, a fogyasztóbarát termékek törlesztőrészlete minden hónapban egyenlő, a kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5 százalékot, kedvezőbbek a díjak és a banki határidők szempontjából szigorúbbak a követelmények, mint más hitelkonstrukcióknál.

Fülöp Zsuzsanna elmondta: 11 bank és 12 takarékszövetkezet kínálatában érhetők el a fogyasztóbarát termékek. (Ennyi autót vásárol a magyar.)

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a minősített fogyasztóbarát hitelek a korábban felvett, kedvezőtlenebb kölcsönök kiváltására is használhatóak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.06.04 11:54

A pénzéhes, kapzsi és mohó dzsentrik semmit sem tanultak az elmúlt válságból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html