Íme, a friss időjárási előrejelzés - megjött a fordulat

Az átvonult hidegfront mögött szintén hideg, de már szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Pénteken a csípős éjszakát követően napközben a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, csapadékra sem kell számítani. Az OMSZ három megyére adott ki riasztást tartós, sűrű köd miatt.
K. Kiss Gergely, 2017. december 1. péntek, 07:50
Fotó: Pixabay

A Dunántúl nyugati, délnyugati területein és a keleti megyékben több lesz a felhő, míg másutt gyengén felhős, napos idő valószínű. A csapadék mindenütt megszűnik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután általában -1 és +6 fok között valószínű, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek. Késő estére -8 és +1 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat péntekre Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom megyékre adott ki riasztást tartós, sűrű köd miatt.

A többfelé, főként a Dunántúl északnyugati, északi területein nagyobb területen képződött zúzmarás köd a délelőtt során várhatóan ritkul, megszűnik. Estétől az ország északi felén, nagyobb eséllyel az Északi-középhegység északi oldalán és az Észak-Dunántúlon ismét kialakulhat zúzmarás köd.

HOZZÁSZÓLÁSOK