Először csak a magasban, vasárnap már az alacsonyabb szinteken is nedves levegő áramlik a Kárpát-medence fölé: megnövekszik, majd meg is vastagszik a fátyolfelhőzet, és vasárnap estére már sokfelé felhős idő várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombaton a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett napos idő várható, csapadék nem lesz. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Késő estére 11, 18 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnapra virradó éjjel délnyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet úszik fölénk, de az északkeleti megyékben nagyrészt derült marad az ég. Csapadék nem várható. A keleti szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön néhol 2, 7 fok is lehet.

Vasárnap délnyugat felől fokozatosan vastagodó fátyolfelhőzetre, ezen keresztül szűrt napsütésre lehet számítani. Délután a Dunántúlon, estétől keletebbre is már sokfelé erősen felhős lesz az ég. A délután második felétől a Dunántúlon helyenként kialakulhat zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben többfelé megélénkül, a Szeged-Győr vonalban időnként megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön néhol 2, 7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között valószínű.

Hétfőn többnyire erősen felhős időre számíthatunk, de időnként elvékonyodhat a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor. A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős időre számíthatunk átmeneti felszakadozásokkal. Nyugaton több helyen, másutt elszórtan várható eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északi szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.