Tavasszal újra Magyarországon vizsgálódik az IMF

Tavaly a járvány miatt elmaradt a látogatás, idén tavasszal jöhet ránézni magyar gazdaság ügyeire a Nemzetközi Valutaalap, amivel a kormánynak a korábbiakban már többször volt nézeteltérése.
Rácz Gergő, 2021. február 16. kedd, 21:20
Fotó: AFP

Eddig megszokott volt, hogy a szervezet szakértői évente egyszer ellátogattak Budapestre és egyeztettek a gazdaságpolitika főbb szereplőivel, majd egy hosszú jelentést publikáltak a tárgyalások eredményéről. A Portfolio úgy értesült, hogy a 2020-as felülvizsgálatot a járvány miatt halasztották el, a tervek szerint tavasszal érkezik az IMF-küldöttség Magyarországra.

Mint a lap emlékeztet, az IMF jelentéseiben több kritikát is megfogalmazott a magyar kormány gazdaságpolitikájával, legyen szó a különadók fenntartásáról a szuperállampapírról, vagy a strukturális reformok hiányáról.

Az IMF tett már javaslatot a magyar közszféra hatékonyabbá tételére, az üzleti környezet javítására, vagy épp az ingatlanadó bevezetésére.

Az eddigiek, illetve a Valutaalap előrejelzései szerint összességében az IMF legfontosabb üzenete az, hogy a válságban ugyan nem tűnik kiemelten sérülékenynek a magyar gazdaság, viszont a kilábalásban lemaradhatunk Európa nagy része mögött - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2021.02.17 01:10

@Nyugati:

Ne fantáziálj!
Magyarország az IMF tagja, tagdíjat fizet. Mert jó...
Az IMF ezért vizsgálódik. Ez egy időszakos vizsgálódás.
Most pedig kezdj el gondolkodni, hogy az Orbán kormány miért nem lépett ki az ájemefből, amikor annyira köpködött rá...
Ja át vagytok megint baxva! Kaptatok gumicsontot, ellenséget, oszt nem azzal foglalkoztok ami igazán kellemetlen lenne a kormánypártnak!
:-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Nyugati, 2021.02.16 22:56

Készültségbe vannak, ha 2022-ben a baloldal győz, nagy szükség lesz rájuk, hogy legyen bér és nyugdíj kifizetés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html