Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán külkereskedelmi adatdömping várható, hisz a reggel hozza nyilvánosságra az októberi adatokat Japán, Kína és ezt követően Magyarország. A KSH egyelőre még csak a szeptemberi előzetes adatokat közli.

Ezen felül Kínából további számtalan októberi adat jön: úgy mint ipari termelési, kiskereskedelmi és inflációs adat is napvilágra kerül a távol-keleti országban a tizedik hónapról.

Idehaza a parlament megkezdi az eddig is számtalan bírálatot kiváltó új Munka Törvénykönyvének tárgyalását, illetve a kormányülésen is fontos bejelentés várható. A Reuters információ szerint a kormány 2012-es növekedési prognózisát az eddigi 1,5 százalékról 0,9 százalékra venné vissza - ami számos költségvetési kérdést is felvett. Ugyancsak ma érkezik az IMF delegációja, hogy a - két hétre tervezett - szokásos éves felülvizsgálati tárgyalásait megejtse.

Az államadósságkezelő szerdán számos aukciót tart: 2019/A államkötvény csereaukció mellett öt-öt milliárd forint értékben szeretnének eladni a 2013/D és 2013/E sorozatú papírokból.